Monday, July 23, 2012

heartless monday

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Monday, July 23, 2012 0 power rangers yang comel Links to this post
kdg2 rasa macam nak membunuh rasa dalam hati.seriously.

Sunday, July 3, 2011

ilallia' wa ma'assalamah :)

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Sunday, July 03, 2011 1 power rangers yang comel Links to this post
assalamualaikum..

lamanya tak update blog..bukan setakat bersawang..debu, habuk, segala benda ada..hehe

tak ada idea pun nak tulis apa..tapi nak jugak tulis..sebab da lama tak menaip kt blog ni..pagi tadi, da habis exam untuk short semester..hopefully dapat la skor gred best2..jeles la kan kat orang lain yang pandai2, dapat gred best2..nak la jugak.. :)

esok nak balik rumah dah..penang, here i come..da 2 bulan tak balik rumah..start dari 18hb april 2011..time tu sbenarnya cuti, tapi aku keja part time kat ofis mahallah..see, tak tulis pun dalam blog..hehe.so then dari date tu sampai la hari ni, july 3rd, aku tak pernah balik rumah..kental tak jiwa??huhu..betapa aku rindukan pasemboq makcik normah kat depan kampung tu..huhu..tak sabaq2 nak balik rumah nak jumpa parents, siblings, anak2 sedara yang bertambah, dan haiwan2 ternakan yang berbulu2 tu iaitu kucing2 sekalian..rindunya kat adik2 bulu..hehe

nanti cuti sem lama gila..2 bulan..sepanjang 5 tahun study kat uia, aku tak pernah cuti sepanjang tu..paling lama pun masa sem bila ntah cuti 5 minggu..ni 2 bulan aku ak tak tau la nak buat apa..jadi bibik kat umah????hehe

memandangkan lepas raya nanti baru aku update balik blog ni, nak wish siap2 kat kawan2(bajet ramai yg baca blog ni.. :P) selamat berpuasa dan menyambut bulan ramadhan dan selamat hari raya aidil fitri..maaf zahir dan batin..hepi syawal! :)

raya nanti maila rumah..hehe

goodbye and see you soon !





Thursday, May 26, 2011

real short sem

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Thursday, May 26, 2011 0 power rangers yang comel Links to this post

assalamualaikum.

the real short sem has begin..penat gila..setiap hari sinin and selasa, balik bilik untuk tidoq dalam pukul 10 malam..huhu...kelas dan tutorial silih berganti...short sem yang sangat laju..semoga aku dapat sesuaikan diri dan otak tak jammed tiba2..huhu..

by the way, aku lagi suka short sem macam ni..fokus 2 subject dlm masa 7 minggu..pegh..haha...pastu kan best kalau cuti sem 2 minggu, then sambung lagi short sem..agak2 kalau uia camni, tahun bila aku bleh grad????haha

dah la..


erm, jom layan lagu baru yuna..penakut nama lagu tu...first time dengaq macam nak tergelak pun ada..(ini tidak adil)kuasa dua...(hehe, bleh ka tulih macam ni?? :P)dah dengaq bayak kali, and bagi feel tu biaq ekstra, hurm..i love this song! a reminder for those who cannot make up his mind to choose one between two and still want both.

penakut, by yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Wednesday, May 11, 2011

come back.

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Wednesday, May 11, 2011 2 power rangers yang comel Links to this post
assalamualaikum..
:)
after a long period of time, i am back now...

a big hi to everybody...

haha..

bajet!!!!!!

by the way, new sotsem begin..new life and new me..hope so!

meniti hari-hari di sotsem tanpa my beloved sailor senshis...

i miss all of u!!!!!

i miss sailor venus!

i miss sailor mercury!

i miss sailor jupiter!

and i miss sailor mars!!!!!

your sailormoon still did not find her tuxedo kamen and she never wants to find it now.

wish me all the best in this sotsem.

and i hope that my fellow sailor senshis will done well in eit.

hope to meet everybody soon :)

Saturday, March 12, 2011

attention.

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Saturday, March 12, 2011 1 power rangers yang comel Links to this post
caring is not loving.

thank you.

:)

Thursday, March 3, 2011

please make me smile again

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Thursday, March 03, 2011 4 power rangers yang comel Links to this post
salam...

wesssss...minggu ni memang menguji kesabaran aku sebagai seorang wanita yang berwibawa..erk..belum layak jadi wanita...huhu..tapi takkan nak tulis kanak2 perempuan???hehe

hari isnin dah demam..padahal baru dua hari p kg orang asli dan kat situ panas plus 'kurang' jumpa air..hari tu p tasik chini yang dasat punya survival, tak pulak demam...maybe aku memang jenis sakit berderet2..minggu lepas, dapat migrain..minggu ni demam...tunggu minggu depan pulak sakit apa yang nak cakap hai..

bertambah2 pulak dengan rasa stress sangat dengan ujian yang datang bertimpa2 secara tiba2..kadang2 rasa kenapa sampai macam ni dapat ujian...kadang2 tahu, Allah bagi ujian sebab Dia tahu, aku dapat uruskan semua tu..tapi sekarang....aku sangat rasa down dan macam dah nak give up sangat2..

plus, seboleh2nya aku taknak susahkan orang lain..nak hidup atas kaki sendiri..mungkin bukan masanya aku terlalu rasa nak buat macam tu..sekarang, uruskanla semuanya sendiri...nak mintak tolong macam dah terlambat...sungguh..aku tak tahu nak buat apa lagi dah.

semalam, emo tanpa punca yang jelas dan rasa macam nak ke satu tempat yang takda orang yang aku kenal....nak tenangkan jiwa raga yang serabut sangat2 ni...

erm, taman dalam hati da macam tak berbunag sebab tukang kebun dah nak resign kot...lagipun tukang kebun tu tak pernah tahu keja dia sebagai tukang kebun..silly me.

terasa nak senyum lebar2 luas2 mcam sebelum ni..dan dengan hati yang tersenyum jugak..tapi sekarang hati banjir dengan air mata..pegh..mana ang blajaq tulih benda geli2 macam ni mun ooiiii...ada sapa2 nak lempang saya????


Tuesday, March 1, 2011

heartbroken

fantasi sailormoonku nur munira binti hamid at Tuesday, March 01, 2011 1 power rangers yang comel Links to this post

 

T H E.S H I N I N G.L I G H T Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez